Σ.Ο.Π.Π. Δυτικού Τομέα για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΟΔΠ-Ανακ. & Εκδηλώσεις

Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Δυτικό Τομέα Αθηνών για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Σ.Ο.Π.Π. Δυτικού Τομέα για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ Σπύρος Τζόκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας (Τρώων 1 και Χαλκίδος, Περιστέρι). Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη αναγκαίων μέτρων αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό στην Περιφερειακή Ενότητα, λόγω των προγνώσεων της ΕΜΥ για σοβαρή επιδείνωση του καιρού με πλημμυρικό κίνδυνο αλλά και για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. κ Τζόκας αφού ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την ανταπόκρισή τους ξεκίνησε με ευχές για το νέο έτος και με σύντομη εισήγησή του. Αναφέρθηκε στα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται, στα μέτρα ετοιμότητας καθώς και στα μέτρα άμεσης αντιμετώπισης και αποκατάστασης των συνεπειών των φαινομένων.

 Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, της Τροχαίας, του ΑΣΔΑ, των Εθελοντικών Ομάδων και άλλων παρευρισκόμενων. Για τα θέματα αντιμετώπισης χιονοπτώσεων/παγετού συζητήθηκε κυρίως ο προγραμματισμός της έγκαιρης προμήθειας αντιπαγετικού άλατος από τους Δήμους, τα θέματα των μέσων αποχιονισμού και της συνεργασίας των Δήμων  καθώς και ο σχεδιασμός και τα μέσα αποχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής για τους μεγάλους οδικούς άξονες. Στη συζήτηση τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη εκτενούς ενημέρωσης των πολιτών από τους φορείς ώστε να λαμβάνονται μέτρα αυτοπροστασίας κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και καθόλη τη διάρκειά τους. Τέτοιες ενημερώσεις ανέφερε θα πρέπει να γίνουν για τους θερμαινόμενους χώρους,  για τα μέτρα αποφυγής παγώματος των σωλήνων ύδρευσης και για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, συμβουλευόμενοι οι οδηγοί πριν ξεκινήσουν την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

 Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης συνόψισε:

1.στους θερμαινόμενους χώρους

2.στην προστασία των αστέγων αλλά και των συμπολιτών μας από το ψύχος

3.στα μέτρα για τη ρίψη δέντρων και αντικειμένων εξαιτίας του αέρα

4.αλατισμούς,όπου χρειάζεται

5.ενημέρωση πολιτών για τον παγετό

6.καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων

*Άμεση ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής, παρέχει η Περιφέρεια Αττικής στην ιστοσελίδα της, μέσω του συνδέσμου: https://goo.gl/zNV3UH

Tagged

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *